Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور مقام معظم رهبری در نیروی هوایی، شهید عباس دوران را یکی از افتخارات ایران و چهره ملی و ماندگار تاریخی معرفی کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از شیرازه، حبیب بقایی در سال ۱۳۲۹ در شهر شیراز و خانواده‌ای مذهبی و از پدر و مادری که اهل اسدآباد، ابرکوه، یزد بودند زاده شد. سال ۱۳۴۸ وارد دانشکده افسری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرلشکر موسی نامجوی از جمله اساتیدش بود. سپس وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی شد و پس از گذراندن مقدمات آموزش پرواز در ایران، به منظور تکمیل دوره خلبانی به کشور آمریکا اعزام شد. آنگاه پس از اخذ دانشنامه خلبانی به ایران بازگشت و با درجه ستوان دومی در پایگاه چهارم شکاری دزفول به عنوان خلبان هواپیمای «F5» مشغول به خدمت شد.

حبیب بقایی از دوستان نزدیک عباس بابایی بود. سابقه آشنایی آنها به سال ۱۳۵۴ در پایگاه هوایی دزفول برمی گردد. وی همچنین در آن سال در پایگاه دزفول با مصطفی اردستانی هم خدمت بوده است و در سال‌های بعد در پایگاه ششم شکاری بوشهر و پایگاه دوم شکاری تبریز نیز همکاری آنها ادامه داشت. حبیب بقایی در دوران دبیرستان نیز با عباس دوران همکلاسی بوده است.

بقایی در آغاز جنگ ایران و عراق در پایگاه دوم شکاری تبریز خدمت می‌کرد و از آنجا به طور مستمر در عملیات‌های تلافی جویانه برای انهدام تأسیات و اهداف نظامی در خاک عراق شرکت می‌کرد، از جمله اینکه در تاریخ ۱۲ آبان سال ۱۳۵۹ به همراه تعداد دیگری از خلبانان آن پایگاه، با دو فروند هواپیمای تایگر اف-۵ به تأسیسات نفت و گاز و پالایشگاه کرکوک یورش بردند و بخش اعظم تأسیسات مذکور را منهدم کردند. از سال ۱۳۶۲ به عنوان خلبان هواپیمای اف-۵ و سپس افسر عملیات به پایگاه دزفول منتقل می‌شود. هنگامی که در سال ۱۳۶۳ با تدبیر سرلشکر بابایی، قرارگاه رعد در پایگاه شکاری امیدیه تشکیل شد، بقایی مسئولیت فرماندهی پایگاه امیدیه را برعهده داشت. از جمله دیگر افرادی که در این قرارگاه مستقیماً عملیات‌های آفندی و پدافندی را طراحی و عملیاتی می‌کردند، منصور ستاری و علی غلامی بودند. این درحالی بود که تا پیش از آن باید در تهران دربارهٔ عملیات‌ها تصمیم‌گیری می‌شد و سپس با امریه و نامه نگاری و تلفن به اطلاع منطقه می‌رسید. بقایی از سال ۱۳۶۶ در دزفول به عنوان فرمانده پایگاه چهارم شکاری و فرمانده عملیات منطقه خوزستان و نماینده قرارگاه پدافند استقرار می‌یابد و این مسئولیت فرماندهی پایگاه تا سال ۱۳۷۳ ادامه می‌یابد.

پس از آن که منصور ستاری در دی ماه سال ۱۳۷۳ حین بازگشت از مأموریت، در حوالی پایگاه هوایی اصفهان دچار سانحه هوایی شد، حبیب بقایی در تاریخ ۶ بهمن ۱۳۷۳ با حکم سیدعلی خامنه‌ای، به فرماندهی نیروی هوایی ارتش منصوب شد. وی تا ششم خرداد ۱۳۸۰ در این سمت باقی ماند.

حبیب بقایی در تاریخ ۶ خرداد ۱۳۸۰ با حکم فرمانده کل قوا به سمت جانشین فرماندهی کل ارتش منصوب شد و تا ۴ مهرماه ۱۳۸۴ در این سمت باقی ماند.

حبیب بقایی در تاریخ ۵ مهرماه سال ۱۳۶۸ به همراه ۵۳ نفر از فرماندهان تراز اول جنگ ایران و عراق، مفتخر به دریافت نشان فتح درجه ۳ از رهبر جمهوری اسلامی گردید. همچنین در مهرماه ۱۳۷۶ در مراسم اعطای نشان به طراحان هواپیمای آذرخش توسط رهبر جمهوری اسلامی از سرتیپ حبیب بقایی نیز تجلیل شد. در اسفندماه ۱۳۸۹ نیز توسط سیدحسن فیروزآبادی در همایش چهره‌های ماندگار نیروی هوایی ارتش، از حبیب بقایی و ۲۲ نفر از خلبانان نیروی هوایی ارتش تجلیل شد. در آذرماه سال ۱۳۹۴ نیز در کنگره ملی سربازان صلح ایران از حبیب بقایی به عنوان یکی از شش نفر اسوه صلح و اقتدار، تجلیل به عمل آمد.

وی در گفتگو با خبرنگار ما، در ارتباط با نقش نیروی هوایی فارس و شیراز در هشت سال دفاع مقدس گفت: نیروی هوایی شیراز در دوران دفاع مقدس چه در آفند و چه در پدافند خدمات بسیار با ارزشی ارائه داده است. تمام ترددها و حتی کنترل کشتی ها، و به طور کلی، هرچه در خلیج فارس روی می داد، توسط هواپیماهای گشت و شناسایی که به عبارتی رادارهای متحرک هستند، کنترل می کرد. البته این کار همچنان هم ادامه دارد. این کار از دهه چهل توسط پایگاه هوایی شیراز در حال انجام است.

به گفته وی، هواپیمایی ترابری شیراز، در دوران دفاع مقدس، برای حمل بار، تخلیه مجروحین، چتربازان، مهمات و همچنین در بعضی اعزام نیروها، کارهای مهمی انجام داد و این کارها در تاریخ ماندگار خواهد بود.

وی اظهار داشت: عملیات های هواپیمای های f14 که در اوایل جنگ هنوز در شیراز بودند و بعدا به اصفهان منتقل شدند، در دفاع از صنعت نفت، صادرات و دفاع از اقتصاد کشور، نقش بسیار بسیار حیاتی و استراتژیک داشت.

بقایی تصریح کرد: خلبانان شیرازی هم به انواع و اقسام هواپیماها مسلط بودند و با همه هواپیماها در جنگ، به ارائه خدمات مشغول بودند، اگرچه پایگاه شیراز یک پایگاه آرامی بود.

یک خاطره:

وی با بیان اینکه خلبانان شیرازی، بسیار مهربان و دلسوز هستند به بیان خاطره ای پرداخت و گفت: در سال 1364 یک هواپیما برای تخلیه مجروحین از شیراز به امیدیه آمد و بعد از اینکه مجروحین را سوار کرد، سه نفر از مجروحین در راه شیراز به شهادت می رسند و این اتفاق بر روی خلبانان آن هواپیما بسیار تأثیر می گذارد و این خلبانان بلافاصله بعد از تخلیه مجروحین در شیراز، بلند می شوند و به سمت امیدیه برمی گردند تا بقیه مجروحین را بدون فوت وقت به شیراز برسانند، اما هوا خراب بود و من هرچقدر به آنها تأکید کردم هوا خراب است، آنها قبول نکردند و آن هواپیما که با بهترین خلبانان به عملیات داوطلبانه رفته بود، به علت وضعیت بد جوی، به کوه های زاگرس برخورد کرد و خلبانان شجاع و دلسوز آن هم به شهادت رسیدند.

همرزم شهید بابایی ادامه داد: نیروی هوایی سپاه در اوایل جنگ، هنوز جانی نگرفته بود و تازه کار بود، پس بچه های نیروی هوایی ارتش در شیراز، چه آفند و چه پدافند، علاوه بر دفاع از شهر شیراز و صنایع بزرگ آن مثل پتروشیمی، پالایشگاه، و پایگاه به عملیات مختلف در مناطق جنگی هم می پرداختند و دین و تکلیف خود را در دوران دفاع مقدس به بهترین شکل انجام دادند.

 

 

این خلبان چیره دست شیرازی، یکی از شجاع ترین خلبانان ایران را شهید عباس دوران دانست و یادآور شد: با ایشان در سال 1341 در دبیرستان سلطانی همکلاسی بودیم.( با یادآوری خاطراتش با عباس دوران، هم خندید و هم گریه کرد)

تیمسار بقایی ادامه داد: وی شخصیت خاصی داشت و حتی در مدرسه هم هروقت به کسی زور می گفتند، یا کسی نیازبه کمکی داشت و او می فهمید، یا حتی نیاز کلاس ها مثلا به بخاری، همیشه عباس پیشقدم برای کمک بود. خدا رحمتش کند.

فرمانده سابق نیروی هوایی ارتش افزود: شهید عباس دوران کنفرانس غیرمتعهدها در بغداد را به هم ریخت و ابهت صدام را شکست، اگرچه خودش هم شهید شد، یکی از افتخارات تاریخ ایران است و چهره ملی و ماندگار تاریخی است.

وی در ادامه با بیان اینکه من از ابتدای جنگ تا سال 1373 که فرمانده نیروی هوایی شدم، در خوزستان حضور داشتم ادامه داد: در زمان جنگ از سال 1360 فرمانده پایگاه منطقه عملیاتی امیدیه و دزفول بودم و پس از تشکیل رعد در سال 1363 که در امیدیه بود، تمام عملیات های هوایی ترکیبی از کل کشور بود، اگرچه نیروهای اصفهان برای پوشش منطقه نفتی مأموریت داشتند.

این فرمانده نیروی هوایی تصریح کرد: کلیه عملیات های آفندی و پدافندی در هشت سال دفاع مقدس از قرارگاه رعد مدیریت و فرماندهی می شد.

مشاور مقام معظم رهبری در نیروی هوایی ارتش اظهار داشت: من در محضر شهید بابایی تمام عملیات های خوزستان، از جمله تخلیه مجروحین، و بمباران هایی که از خوزستان انجام می شد، پیشقدم بودم؛ و همیشه هم در قرارگاه، میزبان بچه های فارس، بوشهر، کهکیلویه و بویراحمد، و اطراف خوزستان هم بودم. بچه های شیراز به طور کلی در دفاع مقدس خیلی خوب عمل کردند و سرآمد همه آنها، عباس دوران بود.

 

 

به گفته بقایی، ماموریت های خاص گشت هوایی بر خلیج فارس، هم در دفاع مقدس و هم بعد از آن تا کنون، به عهده نیروی هوایی فارس است.

وی یکی دیگر از خلبانان شجاع دیگر که به درجه رفیع شهادت هم نائل شد را شهید ابوالفضل اسدزاده از بچه های جهرم دانست و گفت: شهید اسدزاده، یک خلبان واقعا بی نظیر بود.

انتهای خبر/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۱۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس

مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره ایران از افزایش ۲۱درصدی تولید این شرکت در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ خبر داد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت نفت فلات قاره ایران، امیر سالاری گفت: با اجرای برنامه‌های توسعه‌ای و تعمیراتی، تولید نفت و میعانات گازی در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ نه‌تنها کاهش نداشته، بلکه ۲۱درصد افزایش یافته است.

وی افزود: با پیگیری‌های فراوان و با وجود همه محدودیت‌ها، اقدام‌های زیادی همچون افزایش تعداد دکل‌های در اختیار شرکت از ۳ به ۶ دستگاه، حفاری ۱۰ حلقه و تعمیر ۳۳ حلقه چاه، رفع مشکل خطوط لوله انتقال نفت و مبدل‌های حرارتی میدان ابوذر به‌عنوان بزرگ‌ترین میدان تولیدی این شرکت، نصب و راه‌اندازی کابل انتقال برق دریایی میدان سروش، راه‌اندازی ۹ حلقه چاه مجهز به پمپ درون‌چاهی، تعمیر و نصب مولد گازسوز میدان رشادت، راه‌اندازی هفت حلقه چاه مجهز به پمپ درون‌چاهی، اجرای ۱۶ عملیات تعمیر خطوط لوله دریایی انتقال نفت، پیگیری تأمین کالاهای حیاتی عملیات تولید و حفاری و... انجام شده است که افزایش تولید این شرکت را در سال ۱۴۰۲ محقق کرده است.

مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره بیان کرد: با توجه به پایان عملیات حفاری چاه‌ها و راه‌اندازی سکوی جدید F۱۸ میدان مشترک فروزان تا پایان خرداد، و پایان عملیات حفاری چاه‌ها و راه‌اندازی سکوهای نو A۲۰ و A۲۱ میدان ابوذر تا پایان شهریور امسال، بخش مهمی از پروژه‌های توسعه‌ای جاری این شرکت تعیین تکلیف می‌شود. همچنین با توجه به تأمین کالای پروژه نصب و راه‌اندازی خط لوله جدید انتقال نفت میدان ابوذر که به شرکت تأسیسات دریایی واگذار شده است، پیش‌بینی می‌شود این خط لوله تا پایان امسال آماده بهره‌برداری باشد.

سالاری افزود: پارسال مجموع تولید نفت‌خام مناطق عملیاتی قشم و کیش ۶۰درصد بالاتر از برنامه مصوب، و تولید نفت‌خام منطقه سیری بسیار بیشتر از اعداد یادشده بود و آمار منتشرشده درباره ظرفیت تولیدی این مناطق عملیاتی غیرواقعی و نادرست است.

وی با اشاره به اینکه برنامه تولید مصوب شرکت‌ها، استفاده از ظرفیت نهایی چاه‌های نفت و گاز است، گفت: به‌دلیل ماهیت تولید نفت از میدان‌های دریایی و پیچیدگی‌های آن، استفاده از فرازآوری مصنوعی برای تولید، تحریم‌های ظالمانه، محدودیت‌های لجستیکی و آب‌وهوایی، بضاعت و نیز مشکل‌های پیمانکاران فعال در دریا، جبران کاهش ناشی از افت تولید طبیعی میدان‌ها در سال‌های اخیر با دشواری‌های بسیار زیادی روبه‌رو بوده که با افزایش ناوگان دکل‌های دریایی و اجرای عملیات تعمیری که فرایندی زمان‌بر است، این موضوع با جدیت در حال پیگیری و اجراست.

دیگر خبرها

  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل است
  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می‌شود
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می شود
  • شهید مطهری چهره‌ای ماندگار در عرصه جهاد تبیین
  • جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت
  • بازدید امیر الهامی از سایت پدافند هوایی شهید علایی گناباد
  • نیروی دریایی امنیت شاهرگ اقتصادی کشور را تضمین کرده
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم